+381 64 646 9009
+381 69 646 901
 
SecuCert seal

Geomreze

GEOMREŽE

GEOMREŽE su geosintetički materijali napravljeni od poliesterskih niti visoke čvrstoće i izdržljivosti. Geomreže su zaštićene polimernim slojem i karakteriše ih velika čvrstoća niti sa malim istezanjem. Prvenstveno su razvijene za potrebe armiranja strmih nasipa i ojačanja tla, potpornih stubova kao i nosećih stubova mosta.

UPOTREBA GEOMREŽA - zbog njihove visoke integrisanosti naročito su pogodne za ojačavanje srednjeg do krupno-zrnastog tla zbog izuzetnog svojstva trenja između slojeva tla pri njihovoj instalaciji. Njihova visoka molekulska težina omogućava idealnu interakciju sa zemljom (optimalna otpornost na smicanje) što smanjuje cene radova pri instalaciji a samim tim i povoljno planiranje.

GEOMREŽE SE KORISTE za stabilizaciju podloge pri niskogradnji, izgradnji puteva i železnica, nezaobilazne su za ojačanje kosina na deponijama, kao i za potporne strukture uključujući i one sa završnom oblogom od montažnih betonskih blokova.

PREDNOSTI GEOMREŽE su smanjenje troškova jer njihova fleksibilnost olakšava postupak instalacije, mogu se lako seći bez opasnosti od povreda kako je to slučaj kod drugih geomreža.AKSIALNE GEOMREŽEJednoosne (aksijalne) geomreže su posebno konstruisane tako da budu podobne kako za kratkotrajne tako i za dugotrajne primene armiranja tla. Izrađene su od poliesterskih vlakana visokog modula, pljosnato orjentisano pletene i pokrivene zaštitnim polimernim premazom.


BIAKSIALNE GEOMREŽEDvoosne (biaksijalne) geomreže su poseno inženjerski projektovani materijali pogodni za podstrukturnu armaturnu stabilizaciju. Sastavljene su od poliesterskog vlakna visokog modula, pletene dvosmerno, ravno orjentisane i prekrivene zaštitnim polimernim premazom.3D GEOMREŽE

Građevinski projekti su specifični i iziskuju pojedinačan pristup. Svi naši proizvodi koje nudimo su razvijeni i usavršeni temeljnim radom tima stručnjaka u oblasti niskogradnje i stabilizacije terena. Dugogodišnjim iskustvom to je stvorilo široku lepezu specijalnih građevinskih proizvoda koji su podigli performanse i mogućnosti da odgovorimo svim izazovima koje zahteva projekat.
Tehnička podrska u vidu tehničkih resenja, saveta i predloga za stabilizaciju tla i zaštitu od odrona. Ogroman trud, profesionalizam, znanje i izuzetno poštovanje prema našim klijentima donelo je rezultate na koje smo ponosni i koji nas motivišu da budemo uvek bolji i uvek korak ispred drugih.
Eko cilj:
Izražene etičke norme društva i briga o budućnosti planete jačaju globalnu svest o bioraznolikosti, stoga su materijali koje nudimo razvijeni i testirani u laboratorijama naših proizvođača u pravcu minimalanog utacaja na okruženje a dugotrajne izdržljivosti i postojanosti.
3D geomreže
Naš asortiman 3D drenažnih geomreža se može koristiti u različitim oblastima primene kao što su građevinarstvo, industrija, parkovi, javne površine i sportski tereni.
3D geomreže su napravljene od eksrudiranih monofilamenata, sa dizajnerskom piramidalnom morfologijom za kontrolu erozije i ojačanje tla.
Monofilameti mogu biti izrađeni u zahtevanim bojama. Koriste se duboko u zemlji za ojačanje tla i na površini na padinama i obroncima kako bi se omogućio brži rast trave na podlozi kao i na koritima reka gde zemljani ili hidrogeološki faktori to sprečavaju.
Svi ovi proizvodi, osim ekonomskih prednosti, dovode i do ekološki povoljnijih uticaja u poređenju sa tradicionalnim tehnologijama.
Praćenje inovacija i osluškivanje zahteva tržišta, potreba i dinamike gradilišta
Usklađivanje zahteva projekta, savremenih tendencija i i ekonomsko-finansijskih okvira.


Moše Pijade 54/4,  26000,  Pančevo,  Srbija.
Telefon : +381 64 646 9009
E-mail : office@velmidas.rs
PIB 108940984
MB 21097233